Nieuws

RidNacs 2.0.3

J [download_file] e hebt nog maar pas een terabyte grote schijf aangeschaft of die dreigt alweer vol te lopen. RidNacs helpt je snel vast te stellen welke mappen en bestanden de meeste schijfruimte in beslag nemen, zodat je weet waar je het best met je opschoonoperatie begint.

De tool is erg gebruiksvriendelijk – dat mag ook wel, want de mogelijkheden zijn beperkt. Tijdens de installatie hoef je eigenlijk alleen aan te geven of je het programma ook aan het contextmenu van de Verkenner wilt toevoegen. Dat maakt het iets makkelijker snel op te vragen hoeveel schijfruimte een bepaalde map in beslag neemt. Een alternatief is dat je de tool zelf opstart en via het File-menu naar de gewenste map navigeert.  
Hoe dan ook, je krijgt in beide gevallen een Verkenner-achtig venster te zien met links de namen van de mappen en bestanden, gevolgd door de grootte van elk item en het aantal bestanden dat zich in de map bevindt. Verder verneem je hier ook hoeveel schijfruimte elk item binnen de gekozen map percentsgewijs in beslag neemt. Dat percentage zie je trouwens ook uitgetekend in de vorm van een horizontale, gekleurde balk.
Veel opties zijn er niet in te stellen. Het design van de percentage-balk kan je aanpassen. Verder kun je ook aangeven wanneer bestanden als één groep moeten worden beschouwd. Zodra ze kleiner zijn dan 1 MB, bijvoorbeeld.
Handig is wel dat je de resultaten van zo’n scan in een csv-bestand kunt bewaren, zodat je ze later nog in bijvoorbeeld een spreadsheet verder kunt bestuderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business