Of je nu een dvd wil rippen of een filmclip naar een ander formaat wil overzetten, XMedia Recode heeft alles in huis om dat tot een goed einde te brengen. Leuk extraatje: je kunt er ook geluid mee uit een videoclip halen. De kans is in elk geval groot dat XMedia Recode ook met jouw […]


Of je nu een dvd wil rippen of een filmclip naar een ander formaat wil overzetten, XMedia Recode heeft alles in huis om dat tot een goed einde te brengen. Leuk extraatje: je kunt er ook geluid mee uit een videoclip halen.

De kans is in elk geval groot dat XMedia Recode ook met jouw mediaformaat overweg kan. In de lijst met ondersteunde videoformaten vinden we onder meer de volgende formaten terug: 3gp, avi, flv, mp4, mp(e)g, mov, vob en mv. En wat audioformaten betreft zit je goed met aac, ogg, flac, ac3, mp3, m4a, wav en ra.

[download_file]


Veel opties
De interface en alle mogelijkheden kunnen wat overrompelend overkomen, maar het programma zit erg logisch in elkaar zodat ook beginners er behoorlijk snel mee aan de slag kunnen. Jammer wel dat er nauwelijks sprake is van enige helpfunctie of documentatie.
Zodra je een of meer bronbestanden tegelijk hebt geopend of naar het venster hebt gesleept, presenteert de tool je een uitgebreid gamma aan opties. Handig is alvast wel dat er een hele reeks voorgedefinieerde profielen voor je klaarstaan. Wij vinden bijvoorbeeld heel snel onze eigen HTC Desire in het lijstje terug. De kans is dus groot dat ook jij je smartphone, netbook, pc, gameconsole of mp4-speler vindt.
Ook het aantal secundaire opties blijkt indrukwekkend. Afhankelijk van je conversiekeuze tref je op het tabblad Video onder meer instellingsmogelijkheden aan voor framerate, rate control mode, bitrate, gop length en color mode. Het tabblad Audio Track bevat vergelijkbare opties en bij Filters/Preview vind je alle nodige instellingen naar onder andere videoformaat, schaalmodus en aspectratio.
De conversies verlopen relatief snel. XMedia Recode spreekt daarvoor desnoods alle beschikbare kracht uit geheugen en processor aan.
Een zeer krachtige en flexibele conversietool dus, die vooral de iets gevorderde gebruiker zal aanspreken. Er bestaat ook een draagbare versie van het programma.