Nieuws

Elektrische auto voorziet huis van energie

De Nissan Leaf rijdt niet alleen op elektriciteit: hij kan binnenkort ook een heel huishouden twee dagen van energie voorzien.

De Japanse autofabrikant Nissan stelde deze week zijn Leaf to Home System voor. Het systeem gebruikt het oplaadstation van de elektrische wagen om de energie uit de lithium-ion-accu’s te oogsten en in het elektriciteitnet van de woning te pompen. Dat meldt de IDG Nieuwsdienst.

120 km rijden of 2 dagen elektriciteit
Met een volledig opgeladen batterij, goed voor 24 kilowattuur, kan de Nissan Leaf ongeveer 120 kilometer rijden of een gemiddeld Japans gezin twee dagen van elektriciteit voorzien. Daarbij moet wel vermeld worden dat het gemiddeld huishoudverbruik in Japan de helf bedraagt van in de Verenigde Staten.

De Nissan Leaf levert een vermogen van ongeveer zes kilowatt. Volgens de fabrikant is dat genoeg om gelijktijdig energieverslinders als een diepvriezer, airco en wasmachine van energie te voorzien. Naast in elekrticiteit voorzien tijdens een stroompanne zal de Leaf ook gebruikt kunnen worden om overdag goedkope elektriciteit te leveren die ’s nachts tijdens de daluren is opgeladen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business