Nieuws

Noord-Korea hackt Zuid-Koreaanse games

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Il heeft een nieuwe inkomstenbron: virtueel geld verzamelen in populaire online-rollenspellen.

Volgens The New York Times traint Noord-Korea een leger van dertig programmeurs en hackers om te infiltreren op de servers van populaire Zuid-Koreaanse MMORPG’s. De Zuid-Koreaanse politie heeft vier medeplichtige landgenoten en een Chinees gearresteerd.

Geautomatiseerde goldfarming
De hackers, die opereren vanuit het noorden van China, hebben de servers van de populaire onlinegames Lineage en Dungeon and Fighter gehackt, zodat ze met tientallen computers de klok rond spelpunten kunnen veroveren. Dat gebeurt volledig automatisch.

De bijeengesprokkelde punten worden vervolgens aan echte spelers verkocht via verschillende fora.

Volgens de politie heeft het hackersleger in twee jaar tijd voor ongeveer zes miljoen dollar aan spelpunten en items verzilverd. Ruim de helft van dat bedrag ging naar de hackers, die op hun buurt minstens 500 dollar per maand doorsluisden naar diverse overheidsinstellingen in Pyongyang.

De Noord-Koreaanse regering ontkent de aantijgingen en beschuldigt haar zuiderburen ervan complottheorieën te verspreiden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business