Nieuws

Belgacom experimenteert met 50 Mbps

Belgacom voorzag in juni duizend klanten met een VDSL2-verbinding van een 50 Mbps-profiel. Deze maand kwamen er nog 4.000 testers bij.

Dat heeft het gebruikersforum Userbase.be uit betrouwbare bron vernomen. De eerste publieke testen met het 50 Mbps-profiel zouden zeer goed verlopen zijn. Slechts vijf procent van de testgebruikers werd terug op 30 Mbps geplaatst omwille van storingen. Vandaag zou de testgroep al 5.000 internetklanten groot zijn, weet Userbase.

30 Mbps voor internet, rest voor Belgacom TV
Het nieuwe profiel betekent niet dat de testgroep de volledige 50 Mbps aan bandbreedte kan benutten tijdens het surfen. De limiet van 30 Mbps (het nieuwe profiel is enkel beschikbaar bij klanten die een stabiele 30 Mbps-verbinding hebben) blijft behouden, en de overige 20 Mbps wordt gereserveerd voor televisie in hoge definitie.

Belgacom wil zo het snelheidsverlies beperken dat optreedt als iemand in een huishouden televisie in hoge definitie via Belgacom TV kijkt en er gelijktijdig gesurft wordt. Een HD-kanaal neemt zo’n 9 Mbps in beslag. In theorie kan de testgroep met het 50 Mbps-profiel dus surfen aan 30 Mbps en tegelijkertijd twee HD-kanalen bekijken.

Sneller internet
Userbase speculeert dat Belgacom de internetsnelheid van zijn zwaarste abonnement misschien toch gaat opschroeven. Door de in september geplande upgrade van de internetabonnementen komen de twee zwaarste formules, Internet Favorite en Internet Intense, dicht in elkaars buurt. Het prijsverschil van 13 euro staat niet meer in verhouding met de prestaties die beide formules beloven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business