Nieuws

Krijgt volgende iPhone een projector?

Apple heeft een patentaanvraag ingediend om zijn iPhones, iPads en laptops uit te rusten met een piepklein projectiesysteem, een zogenaamde picoprojector.

De aanvraag werd ingediend in februari 2010 en werd deze week onthuld door het Amerikaanse patentbureau USPTO. Dat meldt PatentlyApple.com. Het document beschrijft uitvoerig het projectiesysteem waarmee Apple toekomstige iOS-apparaten wil uitrusten. Voor zijn laptops denkt Apple aan een externe projector.

Bestanden en schermen delen
“Consumenten delen graag bestanden die ze met zich meedragen met een groep. Maar door de kleine schermen waarmee draagbare apparaten doorgaans zijn uitgerust, is dat niet makkelijk”, luidt de probleemstelling van Apple.

[related_article id=”158256″]

beeld: PatentlyApple.com

De oplossing die Apple voorstelt heet de ‘gedeelde werkplaats’. Het systeem zou in staat zijn om de video-output van verschillende toestellen met een projector te combineren en er één groot projectieoppervlak van te maken. De Unified Display Mode noemt het dit.

Schermen kunnen ook naast of onder elkaar geprojecteerd worden op een vlakke muur. Als je dan een bestand naar het scherm van een andere gebruiker sleept, wordt dit gedeeld via bluetooth of NFC.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business