Nieuws

Volgende treffen Apple-Samsung op 25 augustus

De volgende keer dat Samsung en Apple elkaar treffen in een Duitse rechtbank zal op donderdag 25 augustus zijn. Dan probeert de Koreaanse firma het tijdelijke verkoopverbod op de Galaxy Tab 10.1 te laten schrappen, schrijft Reuters.

Apple vindt dat onder andere de Samsung Galaxy Tab 10.1, incluis de verpakking, te veel op de iPad lijkt. Enkele dagen geleden ging een rechter in Dusseldorf in kortgeding daarmee akkoord. Het tijdelijke verbod heeft door Europese regels tot gevolg dat ook elders in Europa de verkoop in de ban ging. Een gelijkaardig verbod verkreeg Apple ook in Australië.

In Nederland vindt er momenteel een rechtszaak plaats die nog breder gaat dan de klacht voor de Duitse rechtbank. Samsung argumenteerde daar in de voorbije dagen dat de Galaxy Tab 10.1 geen afkooksel is van de iPad, omdat de Appletablet op zijn beurt sterk geïnspireerd zou zijn op eerdere tabletdesigns. Er werd onder meer verwezen naar een 15 jaar oud tabletontwerp van een Amerikaanse krantengroep.

[related_article id=”158256″]

Verwacht wordt dat Samsung op 25 augustus gelijkaardige argumenten aan de Duitse rechter gaat voorstellen. Wellicht komt de definitieve uitspraak – en dus een eventueel definitief verkoopverbod – enkele weken later. De uitspraak in het Nederlandse proces zou zich rond 15 september aanbieden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business