Nieuws

Hoofdontwikkelaar CyanogenMod naar Samsung

Steve Kondik, oprichter en hoofdontwikkelaar van CyanogenMod, een van de populaire alternatieve Androidversie, gaat aan de slag bij Samsung.

Androidliefhebbers die het geduld niet hebben om te wachten op een officiële software-update van hun smartphonefabrikant nemen vaak hun toevlucht tot versies van Googles besturingssysteem die door liefhebbers up to date worden gehouden. CyanogenMod, waarvan de eerste versie in 2009 het licht zag, is met zijn half miljoen installaties een van de populairste alternatieve Android-ROMs.

Sneller dan fabrikanten
Het team achter CyanogenMod implementeert de veranderingen aan Google mobiele besturingssysteem in zijn Android-ROM daags nadat de broncode beschikbaar is gekomen en is daarmee pakken sneller dan de grote smartphonefabrikanten. Daarnaast wordt er ook geëxperimenteerd met eigen verbeteringen en nieuwe functies.

[related_article id=”161563″]

Oprichter Steve Kondik, ook bekend onder het pseudoniem Cyanogen, wordt nu door Samsung Mobile onder de arm genomen. Welke functie hij er precies krijgt is nog niet bekend maar in een reactie aan Androidandme laat Kondik weten dat zijn job bij Samsung los staat van zijn zijproject CyanogenMod en dat hij niet stopt met Android nog beter te maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business