Nieuws

Europees verkoopsverbod Galaxy Tab opgeheven

Het Europese verkoopsverbod op de Galaxy Tab 10.1 is opgeheven, behalve in Duitsland. Dat besloot de rechtbank in Düsseldorf.

Dat verklaarde de woordvoerder van de rechtbank, Peter Schütz, aan Webwereld. Het zogenaamde ex parte-verbod werd op cruciale punten aangepast nadat Samsung spoedbezwaar aantekende. De Duitse rechter kon volgens de Zuid-Koreanen niet oordelen of Samsung handel mag drijven in andere landen dan Duitsland zelf. De rechtbank in Düsseldorf stemde daar mee in.

Uitspraak geldig tot volgende zitting

Deze tussentijdse uitspraak is geldig tot de zitting van 25 augustus en gaat op voor alle landen van de Europese Unie behalve voor Duitsland. In Nederland, waar Apple een gelijkaardige zaak tegen Samsung aanspande, is de tablet vandaag in de verkoop gegaan.

[related_article id=”158256″]

Eerder deze week ontdekte Webwereld dat Apple in zijn bewijsvoering een afbeelding van Samsungs tablet had opgenomen die niet strookt met de werkelijkheid. De afgebeelde Galaxy Tab 10.1 had niet de juiste verhouding, de korte zijde was 8 procent breder, waardoor hij meer op de iPad 2 leek.

Bij de tussenuitspraak van vandaag heeft de rechter de inhoudelijke tegenargumenten van Samsung en de bewijsvoering van Apple nog niet in beschouwing genomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business