Nieuws

Een App Store voor Windows 8

De B8-blog van het Windows-ontwikkelingteam heeft al een eerste nieuwtje over Windows 8 onthuld. Alhoewel, echt verrassend is het nieuws niet dat de volgende Windows een ingebouwde App Store heeft. Microsoft volgt daarmee het voorbeeld van Apple, dat enkele maanden geleden een in OS X geïntegreerde winkel voor software introduceerde. Met succes, lijken eerste signalen aan te geven.

Dat Windows 8 ook een softwarewinkel krijgt, komt eigenlijk maar zijdelings ter sprake. In een blogpost over hoe de ontwikkeling van Windows wordt aangepakt, soms Windows-topman Steven Sinofsky alle teams op die aan delen van het besturingssysteem werken. Daarbij dus ook eentje voor de App Store.

Opmerkelijk is wel dat Microsoft alvast zijn team ‘App Store’ heeft gedoopt. Die naam is wat geladen, want toen Amazon het wou gebruiken voor zijn Android-winkel, kreegt het een rechtszaak van Apple aan z’n broek. In de V.S haalde die klacht weinig uit, maar de Mac-bouwer zet de strijd verder in Duitsland.

[related_article id=”160534″]

Misschien even verrassend is dat er geen Windows 8-team is specifiek voor de tabletversie – althans, toch niet bij naam. De nieuwe WP7-achtige interface bovenop Windows 8 wordt mogelijk uitgedokterd door een team met een meer algemene naam, zoals Presentation and Composition of Core Experience Evolved.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business