Nieuws

Xbox-gebruiker eist 500 miljard van Microsoft

Microsoft is het nieuwe doelwit van een Amerikaan die niet minder dan 500 miljard dollar eist van het bedrijf. Of David Stebbins zijn geld ooit in handen krijgt, is de vraag.

Stebbins staat bekend als een man die regelmatig grote ondernemingen, zoals winkelketen Walmart, voor de rechter sleept wegens contractbreuk. Tot op heden zijn de meeste klachten die de Amerikaan indiende afgewezen.

Microsoft sluit account niet af
Stebbins is ook een Xbox-gamer. Hij stuurde Microsoft in mei een bericht dat hij een aanpassing eiste aan de overeenkomst die je moet tekenen als je op Xbox Live wilt. Volgens de man is zo’n overeenkomst een contract, en een contract is voor beide partijen bindend.

[related_article id=”161452″]

In zijn bericht gaf Stebbins Microsoft tien dagen de tijd om zijn Xbox Live-lidmaatschap af te sluiten, mocht het niet akkoord gaan met zijn aanpassing aan de overeenkomst.

Microsoft – dat wellicht de mail van Stebbins niet las – sloot het Xbox-account niet af. Ook reageerde het bedrijf niet toen de Amerikaan een tweede mail stuurde waarin hij arbitrage vroeg in een dispuut waarin hij 500 miljard dollar eist.

Kortom, aldus Stebbins, Microsoft heeft verzaakt aan een uitnodiging om een conflict in den minne te regelen en moet dus gewoon de boete betalen. Hij hoopt nu dat een rechter in Seattle akkoord zal gaan met die denkwijze.

Vijf dollar
Zoals de krant Seattle PI opmerkt, is de overwinning van Stebbins niet gegarandeerd. Zo stelt de Xbox Live-overeenkomst dat er nooit een schadevergoeding ter waarde van meer dan een maand lidmaatschap (circa vijf dollar) wordt uitbetaald.

Ook wordt expliciet gesteld dat berichten per mail niet worden aanvaard. Stebbins stuurde zijn berichten ook naar algemene adressen bij Microsoft. Niet direct naar de juridische afdeling, wat de rechter misschien zal zien als een poging om de tegenpartij te misleiden.

Het klinkt misschien als een frivool tijdverdrijf van een verveelde of op geld beluste Amerikaan, maar Stebbins ontkent dat: “Ik zie vaak vrienden en familie die zich laten intimideren, terwijl ze wel in hun recht staan. Maar ik laat niet met me sollen.” 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business