Nieuws

P2 eXplorer Free 3.1

B [download_file] egint je schijf rare geluiden te maken, dan is er beslist iets loos. De kans is groot dat hij leesfouten begint te ontwikkelen en snel helemaal de geest geeft. Je doet er dan goed aan een image te maken van die schijf, waarna je deze op een andere pc rustig kunt doorbladeren. Daar kan je P2 eXplorer goed voor gebruiken.

Er zijn verschillende tools waarmee je een schijfkopie (image, met extensie img) kunt maken. De Linuxtool Ddrescue is alvast een uitstekende oplossing, omdat deze defecte sectoren rustig negeert. Je vindt deze tool onder meer geïntegreerd in de live System Rescue CD.
P2 eXplorer stelt je in staat het resulterende imagebestand – eventueel op een andere pc – netjes te doorbladeren met de Verkenner. Net alsof het om een gewone partitie gaat, inclusief een eigen stationsletter. Ideaal dus om er alle gewenste gegevens uit te lichten en veilig te stellen.
P2 eXplorer laat zich dus handig inzetten als een hulpje bij dataherstel, maar is vooral ook populair voor forensische doeleinden: het onderzoeken van de inhoud van de schijf. Het programma detecteert in principe automatisch het image-formaat. Er is ondersteuning voor onder meer Smart, SafeBack, EnCase, WinImage en RAW. En je kunt verschillende images tegelijk aan stationsletters koppelen.
Geen tool dus die je dagelijks gebruikt, maar best onmisbaar voor het geval je ooit een image als een reguliere schijf wilt benaderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business