?De IFA-beurs komt er aan, maar camerafabrikanten zijn niet van plan om tot dan te wachten om nieuwe toestellen te presenteren. Nikon heeft tien nieuwe compacts in de aanbieding, met een bijzonder waterdicht exemplaar dat eruitspringt. De Coolpix AW100 is de eerste camera uit de nieuwe AW-familie. Die AW staat voor All Weather. Het gaat […]

Advertentie

?De IFA-beurs komt er aan, maar camerafabrikanten zijn niet van plan om tot dan te wachten om nieuwe toestellen te presenteren. Nikon heeft tien nieuwe compacts in de aanbieding, met een bijzonder waterdicht exemplaar dat eruitspringt.

De Coolpix AW100 is de eerste camera uit de nieuwe AW-familie. Die AW staat voor All Weather. Het gaat dus om toestellen die gerust in wat moeilijkere weeromstandigheden gebruikt mogen worden. De AW100 zou een val van anderhalve meter overleven, evenals een temperatuur van min tien graden Celcius. Waterbestendig is hij tot tien meter diep.

Nog meer op de maat van de reiziger zijn een ingebouwde gps en kompas, met een aanduiding op een wereldkaart. Niet alleen leuk voor geotagging van foto’s dus, maar volgens Nikon kun je er ook je weg mee vinden. 

Met de AW-toestellen biedt Nikon een antwoord op waterdichte camera’s van merken als Fujifilm, Olympus, Panasonic, Pentax en Sony. Ook de prijs van de AW100 ligt op hetzelfde niveau, circa 329 euro.

 

Advertentie