Nieuws

Review: Earth Defense Force – Insect Armageddon

Meerwaardezoekende gamers blijven hier op hun honger zitten, maar er valt wel iets te zeggen voor de instant bevrediging die deze pretentieloze en instapklare digitale afreageerkick biedt.

Allemaal beestjes

In Japan heeft de Earth Defense Force-reeks een beperkte, maar trouwe fanbasis verworven. Het draait daarin allemaal rond hyperkinetische actie waarbij je spelpersonage, al dan niet bijgestaan door computergestuurde medestanders of andere spelers, golf na golf van vijanden met een niet-aflatende stroom kogels of andere offensieve hardware op de korrel neemt. Enig verhaal en tot op zekere hoogte ook tactiek zijn ondergeschikt aan frenetieke vuurgevechten op grote schaal. Een missie volbrengen is aardig, maar alleen als je daarbij ook nog eens een goede score neerzet. Onder een pompende soundtrack loopt de ene confrontatie over in de volgende, terwijl je onderweg zoveel mogelijk upgrades oppikt die je vooral meer slagkracht opleveren.
In deze game is het meer van dat. Het enige verschil is dat de fictieve stad New Detroit hier niet door een vijandelijk leger overspoeld wordt, maar door buitenmaatse tot echt gigantische insecten. Met de horden manshoge beestjes heb je weinig moeite, maar voor hun supersized neefjes spaar je liever wat raketten of ander zwaar kaliber op. Deze game moet het niet van zijn originaliteit of diepgang hebben. De spelmechanismen zijn tot op het bot gestroomlijnd.

 

[related_article id=”160734″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business