Nieuws

Apple start test met iTunes Match

Ontwikkelaars die sleutelen aan apps voor de iPhone en iPad mogen al aan de slag met iTunes Match. De dienst biedt gebruikers overal ter wereld toegang tot hun muziekcollectie.

Met iTunes Match reageert Apple op Google Music en Amazons Cloud Player.

Het interessante aan iTunes Match is dat je niet de hele muziekcollectie hoeft te uploaden. De Apple-dienst analyseert je muziekbibliotheek en wat Apple herkent, wordt online toegevoegd aan je iTunes Match-account. Dit geldt ook voor muziek die je zelf geript hebt of van andere bronnen hebt toegevoegd. Alleen niet-herkende liedjes worden geüpload. Bij de twee concurrenten moet je sowieso alle muziekbestanden naar de servers van Google of Amazon sturen.

[related_article id=”158256″]

iTunes Match wordt ergens in september gelanceerd, tegelijk met iOS 5. Deze forse update voor het besturingssysteem van de iPhone en iPad bevat veel nieuws, zoals een notificatiesysteem en ondersteuning voor de iCloud-diensten van Apple.

Test alleen in de VS
Het is alleen niet bekend of iTunes Match meteen beschikbaar zal zijn voor Europeanen. Opvallend is dat de huidige bètatest enkel door Amerikaanse ontwikkelaars mag worden uitgeprobeerd. Andere iOS-programmeurs hebben geen toegang.

In de Verenigde Staten zal iTunes Match 24,99 dollar per jaar kosten en muziek op 256 Kbit/s streamen. Een gedeelde muziekcollectie mag maximaal 25.000 liedjes bevatten en is toegankelijk op tien apparaten, waarvan er vijf computers mogen zijn.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business