Nieuws

Weer iPhone-prototype op café verloren

Een medewerker van Apple heeft een nog onuitgebrachte iPhone op café vergeten. Een bizarre herhaling van een mediageniek schandaal van vorig jaar.

De telefoon is eind juli in San Francisco kwijtgespeeld, waarna de veiligheidsdiensten van Apple zich gerept hebben om het toestel terug te vinden. Dat heeft onze zustersite CNet vernomen van bronnen die dicht bij het onderzoek staan.

Vorig jaar gebeurde al iets soortgelijks, maar toen had een gadgetblog het toestel voor vijfduizend dollar opgekocht. En ze hadden het toestel dan maar in het lang en het breed besproken op hun site, waardoor de hele wereld wist van dit geheime prototype.

[related_article id=”158256″]

Dit jaar is het toestel voor veel minder geld verpatst. De telefoon is meegenomen uit een Mexicaans restaurant met tequilabar.

De details van het toestel blijven onbekend. Zo is niet bekend welke versie van iOS eropstaat, noch hoe het toestel eruitziet.

Apple geeft nooit commentaar over geplande telefoons, maar er gaan al een tijdje geruchten dat de vijfde iPhone begin oktober uitkomt.

Huisbezoek
Apple heeft de telefoon elektronisch kunnen traceren. Hij bleek te liggen in een huis met twee verdiepingen in San Francisco. Toen de politie langsging, spraken ze met een man die toegaf dat hij in de tequilabar was geweest op het ogenblik dat de iPhone verdween.

De man ontkende dat hij iets van de telefoon afwist. De politie mocht het huis doorzoeken en vond niets. Toen ze weggingen, bood Apple de man nog een som geld aan als hij de telefoon kon bovenhalen, zonder repercussies. Maar de man blijft erbij dat hij niets van de telefoon afweet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business