Nieuws

School verplicht aanschaf minilaptop

De 350 leerlingen van het vierde, vijfde en zesde jaar van het Sint-Andreaslyceum (SASK) in Brugge beginnen vandaag hun nieuwe schooljaar met een netbook of laptop op de lessenaar.

"Wie de leerplannen voor het hoger middelbaar leest, ziet dat de leerlingen eigenlijk op elk moment moeten kunnen beschikken over toegang tot computers en tot het internet. Wij hebben wel een aantal computerklassen met vaste pc’s, maar het is heel moeilijk te regelen welke klas daar op welk moment kan komen werken. Dan zijn kleine netbooks in de klas veel handiger en nuttiger. Het is de bedoeling ze in alle lessen, van wiskunde tot godsdienst, te gebruiken", zegt algemeen directeur Johan Keersebilck van de overkoepelende scholengroep Sint-Trudo.

Groepsaankoop
Zo’n netbook kost al snel een paar honderden euro’s. Veel ouders staan dan ook niet te springen om die investering te doen. "We hebben heel wat vragen gekregen van ouders", zegt directeur Chris Bouton. "En daarom hebben we een groepsaankoop georganiseerd: voor 245 euro konden de leerlingen een netbook kopen. Wie dat niet wil, kan er een huren voor 90 euro per schooljaar. Ondertussen heeft iedereen al toegestemd met de nieuwe regeling: alle leerlingen beschikken over een netbook of laptop."

Wat er moet gebeuren met ouders en leerlingen die echt weigeren om de draagbare pc te kopen of huren, is niet duidelijk. Algemeen directeur Johan Keersebilck: "Het principe maakt deel uit van ons opvoedingsproject en ons schoolreglement. Wie daar niet mee akkoord gaat, kan altijd voor een andere school kiezen."

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business