Nieuws

Samsung blaast nieuw leven in Windows 7-tablet

Samsung presenteert op IFA 2011 naar eigen zeggen de missing link tussen de mediatablet en de laptop: een krachtige zakelijke tablet met Intel Core i5-processor, bluetooth-toetsenbord en Windows 7-installatie.

De Slate PC Series 7 heeft een opvallende configuratie voor een tablet: hij zal worden uitgerust met een Core i3- of i5-processor en beschikt over 4 GB werkgeheugen. Het apparaat is met 860 g wel een stuk zwaarder dan de iPad 2 en is met 12,9 mm ook een stuk dikker dan mediatablets. Ook is het scherm met 11,6 inch een tikkeltje groter dan de meeste moderne tablets.

Connectiviteit
Om zakelijke mobiliteit te bieden, zal Samsung een optioneel bluetooth-toetsenbord en een docking station aanbieden. Daarnaast beschikt het over geïntegreerde HSPA+/wimax-ondersteuning (4G). De Slate PC biedt maar één USB 2.0-poort en heeft daarnaast een m-HDMI- en een Micro SD-poort. Met het docking station is de connectiviteit verder uit te breiden.

Het is opvallend dat het Koreaanse bedrijf niet heeft gekozen om te wachten op de aanstaande lancering van Windows 8, dat toch een speciale touchinterface heeft voor tablets.

Samsung hoopt het product aan het einde van het jaar in de winkels te hebben. Een exacte prijs is nog niet bekend, maar de fabrikant wil al wel zeggen dat de Slate PC Series 7 meer dan duizend euro zal kosten.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business