Nieuws

YouTube in 3D op Samsung-tv’s

Samsung vernieuwt een hoop apps op zijn televisietoestellen, waaronder die van YouTube. Je kunt er 3D-video’s in 720p-HD mee bekijken.

De elektronicagigant stelt de nieuwigheid voor op IFA, een consumentenelektronicabeurs in Berlijn. “Samsung is vereerd om als exclusieve partner een YouTube 3D-ervaring aan te bieden op televisie, hier op IFA,” vertelt Kyungsik Kevin Lee, vicepresident bij Samsung voor visual display.

Via de aangepaste interface zullen gebruikers makkelijker filmpjes op YouTube kunnen vinden, bekijken en beoordelen. Door gebruik te maken van gepersonaliseerde profielen krijgen gebruikers ook aanbevelingen op maat van hun voorkeuren.

Ook lokale apps
Naast deze nieuwe apps biedt Samsung al langer toegang tot de video-op-aanvraagdienst MovieMax. Lokaal zijn vooral Buienradar.be, HLN.be, De Morgen.be en Verkeersinfo populair in België. Uiteraard zijn grote namen als Facebook en YouTube ook van de partij.

Samsung spant naar eigen zeggen de kroon wat het aantal apps betreft dat nu beschikbaar is voor zijn televisietoestellen. In totaal biedt de fabrikant er 174 aan. Nieuw is bijvoorbeeld Muzu TV, een muziekservice die onder andere in België en Nederland beschikbaar wordt en naast 85.000 gratis muziekvideo’s veel documentaires en concerten brengt over en met populaire artiesten.

De app van de Berliner Philharmoniker biedt toegang tot meer dan honderd live-opnames van het gelijknamige orkest. HealthClub TV biedt advies over voeding en beweging. Body in Balance biedt yoga-, wellness-, dans- en fitnessvideos. CNBC Real-Time TV verenigt dan weer content van het Europees CNBC tv-nieuws met onlinetoepassingen zoals een gepersonaliseerde portefeuille van aandelen en valuta.

Een van de toestelreeksen waarop dit alles beschikbaar is of wordt, is de Samsung LED 8000-serie. Deze werd al uitgebreid besproken door onze collega’s van de gespecialiseerde audiovisuele site FWDMagazine.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business