Nieuws

Ruimteraket Amazon-baas gecrasht

Een ruimtevaartuig dat is ontwikkeld door het nieuwe bedrijfje van Amazonoprichter Jeff Bezos heeft er een mislukte testvlucht opzitten. Midden in de vlucht schakelde de raket zichzelf uit.

In een boodschap op zijn website verduidelijkt het bedrijf Blue Origin wat er misliep met de testraket. In mensentaal komt het erop neer dat de raket stuurloos werd en vervolgens zelf de stuwkracht achter het toestel heeft uitgeschakeld. Wat er daarna is gebeurd, zegt Blue Origin niet. Naar alle waarschijnlijkheid heeft de zwaartekracht ervoor gezorgd dat het toestel onzacht weer op Aarde terechtkwam.

“Niet het resultaat waarop we allemaal hadden gehoopt”, schrijft Bezos op zijn website. “Maar toen we in dit project stapten, wisten we dat het moeilijk zou worden. Het team van Blue Origin levert trouwens uitstekend werk.”

14.000 meter
Bezos en zijn bedrijfje laten het hoofd niet hangen en werken al aan een volgende experimentele raket. Het gecrashte exemplaar deed het al bij al niet slecht. Het haalde mach 1,2 en bereikte een hoogte van bijna 14.000 meter.

Volgens technologiesite The Register verscheen het nieuws over de vernielde raket pas na negen dagen op de site, de tijd die Bezos nodig had om zijn teleurstelling te verwerken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business