Nieuws

Apple moet verkoopcijfers iPad tonen

Als Apple zijn gelijk wil halen in een patententwist zal het zijn verkoopcijfers moeten tonen. En daarmee bewijzen dat de Samsung Galaxy Tab 10.1 het bedrijf pijn doet. Dat heeft een Australische rechter beslist.

Apple is op verschillende continenten een patentenstrijd tegen Samsung begonnen. Het vindt dat de Samsung Galaxy Tab 10.1 de iPad illegaal kopieert en dat het toestel dus niet verkocht mag worden.

Maar een Australische rechter slikt Apples verzoek niet zomaar, volgens de financiële nieuwsdienst Bloomberg. Ze wil de verkoopcijfers van Apple in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk inkijken. Pas als ze een negatief effect op de verkoop ziet, is er voldoende bewijs om een verkoopverbod te overwegen.

[related_article id=”158256″]

Verkoop geschaad?
Een centraal argument in Apples verzoek om een verkoopverbod van de Galaxy Tab is de schade aan de verkoopcijfers van de iPad. Schade die door Samsung wordt ontkend.

Het zal voor Apple bijzonder moeilijk worden om aan te tonen dat er daadwerkelijk schade geleden is. De verkoopcijfers zijn immers meer dan behoorlijk. In het afgelopen kwartaal verkocht Apple 9,25 miljoen iPads, 183 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Volgens Apple had het verkoopcijfer nog hoger kunnen liggen als het niet aan de "opvallende gelijkenissen van het Samsungproduct" had gelegen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business