Nieuws

Maak de nieuwe Nokia-beltoon

Nokia vraagt aan het grote publiek om de overbekende Nokia-beltoon te vernieuwen. De winnaar wint tienduizend dollar.

Je kent hem wel, de standaard beltoon die op miljoenen Nokiatoestellen te horen is. Het deuntje wordt volgens Nokia naar schatting een miljard keer per dag gespeeld, maar is zoals elke paar jaar aan vernieuwing toe.

Wie zijn kans op eeuwige telefoonroem wil wagen kan terecht op Nokiatune.audiodraft.com. Daar vind je onder meer de Nokia Tune Remix Kit met alle oude versies van het klassieke deuntje.

Maar in principe heb je deze samples niet nodig. Wie een geheel nieuwe versie wil maken met behulp van pakweg een jongenskoor of een leger getrainde grasparkieten mag zich ook volledig laten gaan. Voornaamste vereiste is dat het klassieke deuntje nog wel herkenbaar is.

De wedstrijd begon gisteren (5 september) en loopt vier weken. Op 5 oktober worden er tien finalisten aangeduid. Vijf van hen op basis van de stemmen die ze op de site krijgen, vijf anderen worden aangewezen door de jury van Nokia en AudioDraft. Op 7 oktober is de winnaar bekend.

Tienduizend dollar
De winnaar krijgt tienduizend dollar, de vijf opvolgers krijgen elk duizend dollar. Hun tonen zullen te downloaden zijn in de Ovi Store. De winnaar krijgt de eer om zijn werk te horen op meer dan honderd miljoen Nokia’s. Eeuwige roem of vervloeking naarmate je liefhebbers of tegenstanders van het genre tegenkomt.

De beroemde Nokia-tune is overigens gebaseerd op Gran Vals van Francisco Tárrega, een Spaanse componist die van 1852 tot 1909 leefde. Een tijd dat er nog gesms"t werd per postduif.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business