Nieuws

Swype 3.0 bèta

Een van de grootste problemen bij tablets is snelle tekstinvoer. We proberen daarom de bèta uit van Swype 3.0, een ingenieuze mobiele app om tekst in te geven. Er komt nu een speciale Android-tabletversie van uit.

De tabletversie van Swype is geschikt voor displays met een hoge resolutie, zoals QVGA, HVGA EN WSVGA, en is geoptimaliseerd voor Android Honeycomb OS. De belangrijkste aanpassing is de schaalbaarheid van het toetsenbord, waardoor je niet alleen meer schermruimte krijgt, maar het kleinere toetsenbord ook naar de linker- of rechterhoek van het scherm kunt verplaatsen.

Hierdoor kun je de tablet met beide handen vasthouden en met de duim van de ene hand tekst invoeren, ongeacht met welke hand je swypet. We merken dat deze methode bijzonder effectief is, met nauwelijks een noodzaak aan bewerking achteraf.

Lettervegen
Qua uiterlijk hoef je verder niet veel nieuws te verwachten van het nieuwe Swype. Nog altijd schrijf je door van de ene naar de andere letter te vegen, waarna de app raadt welk woord je wilt maken. Vaak heeft Swype meteen het juiste woord te pakken. Bij onzekerheid kun je de juiste keuze uit een horizontaal menu plukken.

Swype 3.0 heeft een nieuwe functie voor mensen die niet aan de veegmethode kunnen wennen: tap correction. Je typt daarbij op de ouderwetse manier, maar hoeft geen rekening te houden met precisie, dankzij de eerder genoemde autosuggestie.

We proberen woorden als onmiddellijk, uiteraard of bijvoorbeeld en zien dat de Android-typehulp meestal goed zit. Maar: typen met twee duimen brengt de app in de war. Hij denkt dan dat je aan het vegen bent, waardoor er onzin op het scherm verschijnt. Ook gebeurt het regelmatig dat bij korte pauzes een ongewenste spatie roet in het eten gooit.

Je kunt Swype 3.0-bèta uitproberen door je te registreren op beta.swype.com, maar je kunt ook wachten tot de bugs zijn verwijderd en de app niet meer regelmatig crasht. Veel nieuwe Androidfoons en tablets zullen immers standaard met Swype worden geleverd.

Swype 3.0 bèta
Prijs: gratis (september 2011)

PRO: schaalbaar toetsenbord Honeycomb verhoogt typesnelheid; nauwkeurige suggesties; niet meer gebonden aan ‘veegmethode’; snel schakelen tussen woordenboeken.
CONTRA: tap correction werkt niet bij typen met twee vingers; crashgevoelig.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business