Nieuws

Office 2003-kloon wordt gratis

Het kantoorpakket van Kingsoft kan zowel tekstdocumenten, rekenbladen als presentaties maken. Het bevat een ingebouwde pdf-omzetter en is compatibel met Microsofts kantoorsuite Office.

Het pakket wordt gemaakt door een Chinees bedrijf en is gratis te downloaden. Wie het pakket opendoet, merkt meteen dat de software zo goed als een kloon is van Office 2003. Het bedrijf heeft zelfs niet de moeite gedaan om de pictogrammen van Word, Excel en Powerpoint te veranderen.

[download_file]

Het uitzicht van Kingsoft Office
Screenshot van Kingsoft Office.

Kingsoft Office is een kantoorpakket met een kleine voetafdruk op de pc. Het volledige installatiebestand is amper 70 megabyte groot en de hardwarevereisten komen uit een vorig decennium: een pentium II 266 MHz, al raadt de fabrikant wel minstens een pentium III aan met 256 megabyte RAM-geheugen.

In tegenstelling tot het andere gratis kantoorpakket LibreOffice, biedt Kingsoft Office aan om bestanden standaard op te slaan als .doc, niet als .odt. Volgens de site van Kingsoft kun je ook als .docx opslaan, maar dat is ons op de redactie niet gelukt. In de help-bestanden is er ook niets over te vinden. En dat is meteen het grootste probleem met deze gratis kantoorsoftware: het gebrek aan ondersteuning.

downloadskantoorsoftwarekantoorsuitekingsoftkingsoft officemicrosoft officeofficesoftware

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals