Nieuws

Google Music komt naar iPhone

Om muziek via Google Music te beluisteren op een iPhone is er geen speciale app nodig. Google zorgt ervoor dat alles via de browser verloopt.

Dat Google gaat voor een zogenaamde webapp (iets wat lijkt op een app, maar wat je via de browser benadert) is geen verrassing. Google Music is immers een directe concurrent voor de onlinemuziekdienst die Apple volgens alle berichten nog deze maand lanceert. De kans dat een echte Google Music-app door Apple zou worden toegelaten is dan ook eerder klein, moeten ze bij Google denken.

Officieel is Google Music nog niet beschikbaar in de Benelux. Maar met een kleine kunstgreep is het geen probleem om toegang te krijgen tot de muziekdienst. Die bestaat uit een combinatie van een onlinekluis voor je muziekcollectie en gratis muziek die Google ter beschikking stelt. Het grote voordeel aan de kluisaanpak is dat je muziekcollectie gestreamd kan worden naar andere apparaten, zoals smartphones en tablets. Het grote minpunt: je moet eerst je muziekcollectie uploaden.

[related_article id=”158256″]

De webapp bereik je door te surfen naar music.google.com met een iPhone. Je krijgt dan een handige interface te zien waarmee je muziek op artiestennaam of albumtitel kunt sorteren. Druk op een nummer en het begint te streamen vanaf de servers van Google Music. Dat moet je doen via wifi en niet via 3G, want anders kan de rekening aardig oplopen.

Op de iPad is Google Music zelfs nog rijker, met meer mogelijkheden om muziek te filteren, bijvoorbeeld op genres. Bij het afspelen keert het echter spijtig genoeg terug naar een compact uiterlijk op de maat van de iPhone.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business