Nieuws

Google+ zet doven in de kijker

De Hangout-videochat van Google+ heeft een nieuwe functie gekregen waarmee communiceren via gebarentaal veel eenvoudiger wordt.

Via de Hangout-functie van Google+ kan je met tien vrienden tegelijkertijd videochatten. De videofeeds van je gesprekspartners worden onder in beeld verkleind naast elkaar weergegeven. De persoon die aan het woord is of het meeste lawaai maakt, wordt centraal in een groter venster weergegeven.

S staat voor schijnwerper
Je kunt ook handmatig iemand selecteren om uit te vergroten en vervelende of lawaaierige gesprekspartners het zwijgen opleggen met de mute-knop. De nieuwe functie maakt het mogelijk dat iemand zichzelf in de kijker zet met de toetsencombinatie shift + s.

[related_article id=”158901″]

Voorwaarde is wel dat iedereen in de Hangout zijn microfoon uitschakelt, zodat de geluidsactivering niet meer werkzaam is. Zodra je de shift- en de s-toets indrukt, krijgt iedereen jouw videofeed uitvergroot te zien en kan je met gebaren je verhaal vertellen. Gedurende een paar seconden kan niemand je plaats in de spotlights afnemen door zelf de toetsencombinatie in te drukken.

Videokwaliteit wordt beter
Naast deze nieuwe functie heeft Google de beeldkwaliteit opgeschroefd. Dat meldt ontwikkelaar Chee Chew in een post op Google+. Tien verschillende videofeeds sturen naar tien verschillende personen, mogelijk aan de andere kant van de wereld, is geen sinecure, schrijft Chew. Google zal daarom ook blijven werken om de kwaliteit van de videochatdienst te verbeteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business