Nieuws

Amazon wil huurabonnement voor boeken

Amazon werkt aan een Netflix-systeem voor digitale boeken. Voor een vast bedrag krijg je toegang tot een hele catalogus.

Het huurmodel is er nu nog niet, maar volgens de Wall Street Journal voert de boekengigant onderhandelingen met uitgevers om zo’n systeem in te voeren. Het zou dan niet om nieuwe titels gaan maar eerder om oudere werken. Ook zullen er beperkingen zijn op het aantal boeken dat je per maand kunt lenen.

Volgens de zakenkrant zijn niet alle uitgevers even blij met het idee. Hoe ver de gesprekken momenteel staan is dan ook moeilijk te zeggen. Wel zou de dienst automatisch beschikbaar zijn voor Amazon Prime. Die dienst werd in februari dit jaar gelanceerd en geeft klanten voor 79 dollar per jaar gratis verzending en toegang tot films en series.

Het systeem lijkt sterk op wat het Amerikaanse Netflix momenteel met films doet. Daar kan je voor een vast maandelijks bedrag films streamen (of op dvd per post laten bezorgen). Al zal het voor een groot deel afhangen van het aanbod in de digitale catalogus. Er bestaat immers al een soortgelijke gratis dienst voor iets oudere fysieke boeken, met name een bibliotheek.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business