Nieuws

Nintendo 3DS kan filmen in 3D

In een poging om de verkoop van de 3DS nieuw leven in te blazen, kondigt Nintendo een hoop nieuwe games en functies aan.

Behalve een roze uitvoering van de 3DS toonde Nintendo op zijn persconferentie aan de vooravond van de Tokyo Game Show geen nieuwe hardware. Dat meldt CNet. Wel komt er in november een software-update die het mogelijk moet maken om videobeelden in drie dimensies te schieten.

Mario-spellen
Wat de spelletjes betreft kunnen 3DS-eigenaars uitkijken naar onder meer Monster Hunter 4, Super Mario 3D Land, Mario Kart 7, Luigi’s Mansion 2 en een hoop titels van externe spelontwikkelaars. Het langverwachte Kid Icarus: Uprising is dan weer uitgesteld tot het eerste kwartaal van volgend jaar.

Expansion Slide Pad
Op de Japanse website van Nintendo dook plots informatie op over de Expansion Slide Pad. Dit accessoire voor de 3DS voegt een tweede analoog besturingspookje toe aan de rechterzijde, en het nodige gewicht. Echt comfortabel lijkt de Slide Pad niet. Het kleinood moet op 10 december in de Japanse winkels liggen voor 1.500 yen of ongeveer 15 euro.

Keerpunt?
Waar Nintendo met zijn vorige draagbare consoles wonderwel in slaagde, verloopt bij de 3DS veel moeilijker. De verkoop wil maar niet vlotten. Daarom lieten de Japanners de prijs van de spelconsole, die amper een half jaar op de markt is, fors dalen. Of de aangekondigde nieuwe games het keerpunt vormen, is nog afwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business