Nieuws

Ook Internet Explorer 10 is onherkenbaar

Internet Explorer 10 ziet er totaal anders uit in Windows 8, althans op het eerste gezicht. Desktop Windows toont dan weer een sobere versie zonder uitstraling.

Microsoft wil de browserervaring centraal stellen zonder dat er ook maar iets is wat je kan afleiden. Helemaal weg zijn de adresbalk en andere statusbalken. De browserervaring is een stuk aangenamer, en toch veel duidelijker. Een sleepbeweging onder of boven aan het scherm naar het midden laat twee segmenten van Internet Explorer 10 zien.


Bovenaan vinden we de open tabbladen. Elke tegel toont een minibeeld van de website, en een duidelijk kruisje om de webpagina eenvoudig te sluiten. Uiterst rechts staat een plus-knop, waarmee je nieuwe tabbladen kunt openen. Door lang op de knop drukken kun je een privacy-tabblad toevoegen.

[related_article id=”161452″]

Onderaan vinden we de adresbalk en enkele navigatieknoppen. De adresbalk leert van al je bezochte websites, en stelt automatisch de meest relevante voor indien nodig. Elke website kun je vastpinnen als een tegel op je startscherm door op de punaise te tikken.

In Desktop Windows kun je ook Internet Explorer 10 openen. Hier vinden we een soortgelijke versie van versie 9 die nu beschikbaar is. Het is meteen duidelijk dat Microsoft zijn focus legt op de Metro-interface, en daarvoor de meeste verrassingen in petto heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business