Nieuws

Windows 8 krijgt applicatiewinkel

Microsoft heeft aan een beperkt deel van de wereldpers voor het eerst de Windows 8 App Store laten zien. Beelden daarvan volgen later deze week nog.

Van de App Store hebben we maar een korte demonstratie gekregen, maar het was meer dan genoeg voor een eerste indruk. De Metro-interface komt duidelijk naar voren met groeperingen van tegels die telkens een categorie vormen.

Categorieën die we gezien hebben zijn Spotlight, Games, Social, Finance, Productivity, Tools, Education, Lifestyle, Weather & News en Books & Reference. Een stevige onderverdeling die ervoor moet zorgen dat je snel je apps kunt vinden.

[related_article id=”161452″]

Vijf titels per categorie
Per groep worden er vijf titels getoond. De grootste blikvanger krijgt een beeld van 2 bij 2 tegels. Daarnaast is er een lang beeld van 1 bij 2 tegels, terwijl de andere drie titels een tegel groot zijn. Nadat je een categorie hebt aangetikt, kun je nog eens kiezen uit drie onderverdelingen: best beoordeelde apps, beste betaal-apps en beste gratis apps. Het heeft allemaal veel weg van Windows Phone 7 Marketplace, alleen ditmaal met veel meer overzicht.

Elke app geeft je na selectie enkele screenshots, wat info over de ontwikkelaar, een korte beschrijving van de app en details over op welke architectuur het werkt. In onze demo ondersteunt elke app zowel x64-, x86- als ARM-architectuur.

Tools voor ontwikkelaars vernieuwd
Om de ontwikkelaars nog meer aan te zetten om te ontwikkelen voor Windows 8, zijn er een hele hoop tools verder vernieuwd. Vooral Visual Studio 11 moet het gemakkelijk maken voor de beginnende ontwikkelaar om apps te maken voor zowel Windows 8 als Windows Phone 7.

De ontwikkelaar krijgt nu ook betere analysetools om zijn app goed te monitoren. Vooral de telemetrie is handig om crashes te verzamelen en een verbetering te ontwikkelen.

Microsoft wil met Windows 8 nog veel meer ontwikkelaars voor zich winnen, met handige tools en een duidelijke appstore. Helaas mochten er geen foto"s worden genomen van de onlinewinkel, en is de functie uitgeschakeld op onze testtablet. Mogelijk volgen in de loop van deze week nog wel beelden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business