Nieuws

‘Warner Bros haalt openbronsoftware offline’

De bestandendeeldienst Hotfile klaagt Warner Bros aan. De filmstudio heeft bestanden waarop het geen auteursrecht bezit laten verwijderen.

Hotfile ligt al enige tijd overhoop met Warner Brothers en andere filmstudio’s, omdat gebruikers soms auteursrechtelijk beschermd materiaal naar de website uploaden. Enkele jaren geleden bouwde Hotfile een tool waarmee de studio’s hun beschermd materiaal zelf kunnen verwijderen.

Speldemo"s en openbronsoftware
Warner Bros maakt volgens Hotfile echter systematisch misbruik van die functie. De filmstudio zou bestanden waarop het helemaal geen auteursrechten heeft, waaronder demo’s van spelletjes en openbronsoftware, laten verwijderen. Hotfile beweert in de aanklacht herhaaldelijk gevraagd te hebben om hiermee te stoppen, maar Warner Bros heeft daar volgens hen geen oren naar.

Volgens Torrentfreak gebruikt Warner een script om te zoeken naar illegaal geuploade content op Hotfile, en is daar iets mee misgelopen. Zo zou het tooltje niet alleen kopieën van de film The Box van Warner verwijderd hebben, maar ook een boek over kanker met de titel Cancer: Out Of The Box en de BBC-productie The Box That Saved Britain.

De bestandsdeeldienst vraagt nu om een rechtszaak met jury en eist een schadevergoeding voor de verliezen die het door de praktijken van Warner Brothers heeft geleden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business