Nieuws

Thunderbolt volgend jaar naar Windows

Tot nu toe is Apple de enige computerfabrikant die gebruikmaakt van de supersnelle Thunderbolt-interface van Intel. Volgend jaar komt daar verandering in.

Dat vertelde Intel-topman Mooly Eden tijdens het Intel Developer Forum 2011 (IDF) dat momenteel in San Francisco aan de gang is. De Thunderbolt-techniek werd door Intel ontwikkeld onder de naam Light Peak en werd in februari door Apple als eerste fabrikant verwerkt in de nieuwe MacBook Pro-serie.

Het nieuws wordt gemeld door PCWorld.

[related_article id=”158256″]

Ultrabooks
Tot nu toe heeft zowel Acer als Asus aangegeven volgend jaar Windowssystemen, waaronder ultrabooks, op de markt te brengen met ondersteuning voor Thunderbolt. HP, de grootste computerfabrikant ter wereld, gaf onlangs nog aan USB 3.0 te verkiezen boven Thunderbolt vanwege het brede gamma aan beschikbare randapparatuur.

De verbindingsstandaard is in staat om data met een volume tot 10 Gbps in beide richtingen over een koperkabeltje te sturen. Later kan dat nog verhoogd worden tot maximaal 100 Gbps als men de overstap maakt naar kabels uit glasvezel. 

Eden demonstreerde de techniek tijdens het IDF op een Windows-computer, een externe SSD-schijf van Intel. Hij streamde vier ongecomprimeerde filmbestanden met 700 MB per seconde.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business