Nieuws

Hoe hou je naaktfoto’s veilig?

Scarlett Johansson kan er momenteel weinig mee, maar wie zijn gevoelige foto’s liever nooit online ziet, kan aan de slag met deze tips.

Erotische foto’s of video’s privé houden is relatief eenvoudig met een aantal regeltjes. Maar helaas zijn die ook saai om na te leven. Het zijn soms voor de hand liggende methodes, maar tegelijk worden ze vaak vergeten. Een beetje zoals weten dat een back-up belangrijk is, maar het pas beseffen op het moment dat je harde schijf crasht.

We willen duidelijk stellen dat niets absolute zekerheid biedt. Een dief kan inbreken, een hacker kan kraken en mensen maken vergissingen. Maar met een combinatie van deze tips kun je het ergste vaak voorkomen.

[related_article id=”158578″]

  • Bewaar je foto’s op een computer en niet op je telefoon of een ander mobiel toestel. Hoe minder mobiel, hoe moeilijker om door te geven. Hetzelfde geldt voor toestellen met internettoegang.
  • Laat foto’s niet slingeren op het geheugenkaartje, in je e-mailmap Verzonden items, op je bureaublad, op je telefoon enzovoort.
  • Geef de bewuste foto’s (en hun map) geen al te voor de hand liggende naam. Sinds Vista heeft Windows een verdomd handige zoekfunctie gekregen.
  • Wordt je computer door meerdere mensen gebruikt, zorg dan dat foto’s zeker afgeschermd zijn van andere gebruikers. Stop ze bij voorkeur in een gecomprimeerde map, zodat je er niet toevallig bij uit kan komen.
  • Wil je echt zeker zijn, bewaar ze dan gewoon ver genoeg. Op een met wachtwoord beveiligde harde schijf of USB-stick die je in een kluis of desnoods in je ondergoedlade verstopt. Kortom: een plaats waar anderen niet kunnen komen, of niet snel gaan snuffelen.
  • Gebruik een goed wachtwoord en probeer voor elke onlinedienst of computeraccount een ander wachtwoord te gebruiken, of tenminste een variatie erop.
  • Denk twee keer na voordat je erotische foto’s of video’s bewust deelt. Een ondeugende foto doorsturen naar je vriend of vriendin kan leuk zijn, maar denk eraan dat niet elke relatie blijft duren en dat zo’n beeld in slechtere tijden altijd weer kan opduiken.
  • Neem foto’s zonder je gezicht erop. Geen waterdicht redmiddel, maar het kan soms genoeg twijfel veroorzaken om zo’n foto een stuk minder interessant te maken.
  • Vergeet ze niet. Wie zijn foto’s ver wegstopt en er niet langer aan denkt, kan jaren later wel eens voor een verrassing komen te staan.
  • Doe je je computer weg? Ga dan niet alleen je harde schijf formatteren. Met gespecialiseerde software kun je vaak een groot deel van de informatie, en dus de bestanden, weer oproepen. De ultieme manier van datavernietiging is met een hamer de harde schijf te lijf gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business