Nieuws

Wordt de PlayBook de nieuwe Touchpad?

De PlayBook-tablet van BlackBerry-fabrikant RIM raakt de winkels niet uit. De tablet wordt daarom in prijs verlaagd.

Dat verkondigde Mike Lazaridis, topman bij het Canadese Research In Motion, tijdens de bespreking van de kwartaalresultaten van zijn bedrijf. Hoeveel er van de winkelprijs af gaat is niet bekend. Lazaridis beloofde wel kortingsprogramma’s voor bedrijven en compensaties voor vroege PlayBook-eigenaars. Dat meldt CNet.

Minder dan 200.000 PlayBooks verkocht
RIM zag zijn winst in het tweede kwartaal met meer dan de helft dalen op jaarbasis. En dat terwijl de smartphone- en tabletmarkt sterk gegroeid is. De Canadezen verscheepten afgelopen kwartaal amper tweehonderdduizend PlayBooks naar de handelaars. Dat is minder dan de helft van de verwachting. De eigenlijke verkoopcijfers liggen nog lager, maar die geeft RIM niet vrij.

[related_article id=”161563″]

In oktober lanceert RIM een software-update voor zijn tablet. Het PlayBook 2.0-pakket voegt geïntegreerde e-mail, een agendafunctie en contacten toe. Ook komt er ondersteuning voor Android-applicaties en een videowinkel. Lazaridis hoopt dat de combinatie van nieuwe software en een lagere prijs de verkoop van de PlayBook de hoogte in jaagt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business