Nieuws

Wachten op Intel Thunderbolt met glasvezel

Intels Thunderbolt-aansluiting blijft voorlopig met koperdraden werken. Op glasvezeltechnologie moeten we nog enkele jaren wachten.

Het is niet zo dat de technologie niet mogelijk is, maar Intel gebruikt ze momenteel niet omdat ze te duur is. Tegelijk bereikt het bedrijf met koper betere resultaten dan verwacht. Dat zegt Dadi Perlmutter, uitvoerend vicepresident en general manager van de Intel Architecture Group in een interview met IDG News op het Intel Developer Forum (IDF).

Thunderbolt, een technologie van Intel die aanvankelijk exclusief werd gebruikt door Apple, is een nieuwe universele aansluiting voor computers en randapparaten, waaronder ook schermen. De aansluiting werd in  2009 voorgesteld met een snelheid van tien gigabit per seconde, op koperbasis. Maar omdat die snelheid zo hoog ligt, kan het nog jaren duren voor er wordt overgestapt op glasvezeltechnologie. “Uiteindelijk komt het neer op welke snelheid mensen nodig hebben versus wat ze ervoor willen betalen”, zegt Perlmutter tegen IDG.

Het grote voordeel is dat glasvezel sneller blijft over een lange afstand. Voorlopig is de technologie bijna uitsluitend bij Apple te vinden, maar volgens Intel zulen ook Acer en Asus de aansluiting aanbieden op computers met Windows.

USB 3.0
Thunderbolt is ook een concurrent van USB 3.0, maar volgens Intel zijn beide aansluitingen complementair. Ze zullen dan ook beide worden aangeboden op de Ivy Bridge-processors die vanaf begin 2012 op de markt komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business