Nieuws

Aandeelhouder HP klaagt Apotheker aan

Een aandeelhouder van HP klaagt de computerfabrikant aan omdat die misleidende informatie verspreid zou hebben over de TouchPad en het afstoten van de computerafdeling.

Midden augustus verbaasde HP vriend en vijand door aan te kondigen dat het zijn computerafdeling wil verkopen of afstoten en dat de productie van de TouchPad, HP’s eerste tablet met het van Palm overgekochte besturingssysteem WebOS, wordt stopgezet.

Leugens over prestaties HP
De dag na de aankondiging daalde de waarde van het aandeel van de grootste computerfabrikant ter wereld met liefst 20 procent. Aandeelhouder Richard Gammel beschuldigt onder meer topman Leo Apotheker ervan dat hij investeerders misleid heeft met positieve uitspraken over de prestaties van het bedrijf, die later ongegrond bleken te zijn.

[related_article id=”152275″]

Gammel hoopt dat de rechter zijn verzoek tot een class action-zaak goedkeurt. Dat zou betekenen dat alle Amerikanen die tussen 22 november 2010 en 18 augustus van dit jaar aandelen van HP gekocht hebben zich bij hem kunnen aansluiten en een schadevergoeding eisen. Dat meldt persbureau Reuters.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business