Nieuws

Bluetooth maakt Bose-dock draadloos

De nieuwe Soundlink Wireless Mobile van Bose lijkt sterk op de bekende iPhone-speakers van het merk, maar voegt iets nieuws toe: bluetooth-streaming. Hiermee kun je draadloos muziek van je iPhone of iPad naar het dock doorsturen.

Eigenaars van Android-telefoons – en wij vermoeden ook andere gsm-merken – blijven niet in de kou staan. De meeste smartphones ondersteunen het bluetooth A2DP-profiel en zouden bijgevolg in staat moeten zijn om muziek naar de Bose-speaker door te sturen.

Met de Soundlink Wireless Mobile springt Bose dus op de nieuwe hype van bluetooth-streaming. Verschillende merken hebben de technologie ingebouwd in hun docks. Onder andere Sony lanceerde in de zomer de RDP-X60iP, gelijkaardig aan de Soundlink Wireless Mobile.

[related_article id=”158662″]

Acht uur muziek
Bijzonder aan de Bose is dat hij werkt op een batterij die in het beste geval acht uur stroom levert. De fabrikant beweert bovendien dat het toestel bestand is tegen zand en water, zodat je het ook op het strand kunt gebruiken.

Een handigheid is dat de speaker de laatste zes bluetooth-toestellen onthoudt. Dat is echt praktisch als je bijvoorbeeld muziek vanaf een telefoon én een tablet wilt doorsturen. Je hoeft dan niet altijd opnieuw het toestel via bluetooth te pairen.

Er komen twee versies van de Soundlink Wireless Mobile: eentje met een grijze nylon grille en eentje met een lederen variant. Technisch zijn de twee uitvoeringen hetzelfde.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business