Nieuws

Google lanceert betalen met telefoon

Google Wallet is een nieuwe dienst van Google die je in staat stelt betalingen uit te voeren door op je telefoon te tikken. De eerste operator die meewerkt, is enkel in de VS actief.

Wallet is een manier om betalingen met je telefoon uit te voeren. In je telefoon zit een extra chip met NFC-technologie, near field communication. Die chip maakt het mogelijk om beveiligde communicatie op te zetten tussen twee apparaten die dicht bij elkaar staan, een telefoon en een betaalterminal bijvoorbeeld.

De Androidtelefoon Samsungs Nexus S zal standaard een NFC-chip en de app Google Wallet meegeleverd krijgen. Mensen die al zo’n telefoon hebben, kunnen de app installeren. Helaas, de betalingen zijn alleen mogelijk op het netwerk van de Amerikaanse operator Sprint Nextel.

[related_article id=”158901″]

De betalingspartner is Citibank. Dat wil dus voor gebruikers zeggen dat je enkel met een MasterCard van Citibank op de betalingsterminals van MasterCard terechtkan. In de toekomst zullen ook Visa en American Express op de kar springen.

Meer dan betalen
Google ziet de Wallet niet enkel als een betaalmiddel. Het bedrijf zou er ook een aanbiedingendienst in willen stoppen. Mensen kunnen dan hun klantenkaarten integreren in Google Wallet. Of klanten kunnen zelfs aanbiedingen krijgen afhankelijk van waar ze wonen of zich bevinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business