Nieuws

Amazon opent en sluit deuren Appstore

Amazon heeft in alle stilte de deuren tot zijn Android Appstore een dagje opengesteld voor verschillende landen, waaronder Nederland en België.

In maart van dit jaar opende Amazon een eigen applicatiewinkel voor Android-apparaten. De onlinewinkel en de bijbehorende app waren tot gisteren alleen bereikbaar voor Amerikanen. Zonder aankondiging van Amazon konden inwoners van vrijwel heel Europa, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië en India gisteren plots inloggen en apps downloaden. 

Test voor lancering tablets?
Inmiddels heeft Amazon de deuren weer gesloten, zonder ook maar met één woord te reppen over het voorval van gisteren. Dat schrijft de Android-fanblog Phandroid. Mogelijk vond de open dag plaats in het kader van de naderende lancering van Amazons eigen Android-tablets.

[related_article id=”161563″]

In Amazons Appstore vind je naast een berg apps die ook in de Android Market van Google te krijgen zijn, een selectie exclusieve applicaties. Zo is het populaire spel Plants Vs. Zombies uitsluitend bij Amazon te krijgen. Elke dag selecteert Amazon één betaalde app die gedurende 24 uur gratis te downloaden is.

In tegenstelling tot de Android Market licht Amazon alle applicaties door voor ze in de Appstore verschijnen. Ontwikkelaars staan net als bij Google en Apple 30% van hun inkomsten af.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business