Nieuws

Facebook verbetert nieuwsfeed

Facebook heeft het nieuwsoverzicht op zijn site aanzienlijk verbeterd. De belangrijkste verhalen staan centraal, snelle updates komen in een zijbalk.

De site hanteert al enige tijd een nieuwsoverzicht waarbij je kunt kiezen tussen ‘belangrijkste nieuws’ en ‘meest recent’. Voortaan krijg je in de nieuwsfeed alleen het belangrijkste nieuws te zien, maar dat wordt wel grondig verbeterd.

Het overzicht met belangrijke updates varieert naargelang je bezoek. Wie een halve dag geleden al kwam kijken, krijgt enkel belangrijke updates van de laatste paar uren. Wie slechts om de paar dagen komt kijken, krijgt een overzicht van die periode.

Om dat overzicht optimaal te houden, kan je items aan- of uitvingen door te klikken op een kleine blauwe driehoek aan de rand van elke post. Daarmee geef je aan of iets belangrijk is of niet. Vermoedelijk zal Facebook zo leren welke personen of welke soort updates je zelf belangrijk vindt.

Live overzicht
Tegelijk met het verbeterde nieuwsoverzicht krijgen gebruikers rechts op hun scherm een aparte balk die de meest recente activiteiten toont. Dat is een indirecte imitatie van Twitter, dat bekendstaat als een medium waar nieuws snel verspreid raakt, zonder dat je nieuwsoverzicht zelf overladen raakt met irrelevante berichten.

Op het moment van schrijven is de nieuwe interface nog niet zichtbaar. Vermoedelijk zal Facebook deze geleidelijk aan uitrollen naar alle gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business