Nieuws

Fotodienst Instagram gaat live

De populaire fotoapplicatie Instagram krijgt de grootste vernieuwing sinds haar lancering een jaar geleden.

De makers beloven een “gloednieuwe technologielaag” in het programma. Instagram had al de mogelijkheid om foto’s te voorzien van filters en foto-effecten. In de nieuwe versie kun je die filters live zien. Voorheen kon je dat pas nadat je een gewone foto had genomen.

Tegelijk zeggen de makers dat de filters herschreven zijn, waardoor ze tweehonderd keer sneller zijn. Dat moet het mogelijk maken om, bijna ogenblikkelijk, te wisselen tussen filters. Ook worden er vier nieuwe filters toegevoegd: Amaro, Rise, Hudson en Valencia. de tilt-shift-shots worden eveneens verbeterd met extra effecten en evenens een livepreview.

Hogere resolutie
Een veelgevraagde verbetering in Instagram is de mogelijkheid om foto’s in hoge resolutie te maken. Voortaan kunnen foto’s tien keer groter zijn dan normaal. Dat is een resolutie van 1.936 x 1.936 op de iPhone 4 en 1.536 x 1.536 op de iPhone 3GS. Helaas kun je die beelden alleen lokaal opslaan en niet standaard uploaden.

De functies van de nieuwe applicatie werken op een iPod Touch vanaf de derde generatie, een iPhone 3GS of nieuwer en op de iPad en iPad 2.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business