Nieuws

Facebook pakt uit met muziek en nieuws

Facebook houdt vandaag in San Francisco zijn F8-conferentie voor softwareontwikkelaars. Algemeen wordt verwacht dat topman Mark Zuckerberg daar zal uitpakken met een zeer ambitieuze uitbreiding van Facebook.

Het netwerk wordt veel meer dan alleen maar een plek om nieuwtjes te vernemen over je vrienden. Op Facebook zul je ook terechtkunnen voor muziek, video en nieuws.

Over het muzikale gedeelte circuleren al maanden geruchten. Facebook zou samenwerken met een aantal bestaande muziekdiensten, waaronder Spotify, die dan binnen de Facebook-omgeving hun muziek zouden aanbieden. Zo zou je ook binnen Facebook kunnen zien naar welke muziek je vrienden op dit moment aan het luisteren zijn.

Filmpjes
Het videodeel is wat mysterieuzer. Wel lekte al uit dat Facebook een topman in dienst wil nemen die zijn relaties met Hollywood moet verzorgen. Op dit moment is het al mogelijk om video"s te huren op Facebook, maar het gaat om een heel beperkt aanbod.

Daarnaast wil Facebook een plek voor nieuws worden. En een van de partners daarbij zou zelfs de gezaghebbende beurskrant Wall Street Journal zijn.

Met dit alles komt Facebook meer dan ooit op het terrein van Google. Dat bezit immers "s werelds drukst bezochte videosite YouTube, verwijst internetgebruikers door naar nieuws via Google News en werkt aan een eigen muziekdienst Google Music.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business