Nieuws

Facebook telt 800 miljoen leden

Sociaalnetwerksite Facebook stelde gisteren op zijn F8-conferentie een reeks nieuwe functies voor op zijn site. Tegelijk gaf Mark Zuckerberg een aantal cijfers over gebruikers vrij.

Het netwerk telt voortaan 800 miljoen actieve gebruikers, mensen die de laatste dertig dagen zijn ingelogd. Dat zijn er honderd miljoen meer dan de laatste mijlpaal van 700 miljoen in juni 2011.

Daarmee blijft de site groeien in een hallucinant tempo. Op 21 juli 2010, amper veertien maanden geleden, bereikte het vijfhonderd miljoen leden. Nog eens een jaar eerder, in juli 2009, maakte Facebook bekend dat het 250 miljoen leden telde. Grof genomen wil dat zeggen dat er op jaarbasis 250 miljoen leden bijkomen.

De groei lijkt bijna onmogelijk om te blijven evenaren. In het huidige tempo kan Facebook volgende zomer zijn miljardste lid verwelkomen.

2 miljard likes… per dag
Tijdens zijn presentatie deelde Zuckerberg naar goede gewoonte een aantal statistieken over het gebruik van Facebook. Een doorsnee gebruiker heeft 130 vrienden. De helft van de gebruikers gaat dagelijks naar de site en 75 procent van hen woont buiten de VS. 350 miljoen mensen facebooken vanaf een mobiel toestel (een smartphone of tablet).

Wie vindt dat zijn vrienden nogal veel dingen aanklikken via de vind-ik-leuk-knop, heeft gelijk. Dagelijks worden er zo’n twee miljard dingen leuk gevonden. Elke dag worden er 250 miljoen foto’s toegevoegd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business