Nieuws

Oude iPhones worden nu al ingeruild

Met de iPhone 5 op komst willen veel gebruikers hun oude telefoon nu al doorverkopen en inruilen voor het nieuwe toestel.

De iPhone 5 wordt naar alle waarschijnlijkheid op 5 oktober voorgesteld, maar sommigen bereiden zich daar nu al financieel op voor. Gazelle, een Amerikaans bedrijf dat gadgets en telefoons opkoopt, krijgt momenteel 84 procent meer aanbiedingen van gebruikte iPhones.

Omdat de lancering later valt dan andere jaren is er volgens het bedrijf een veel grotere hype. “Voor ons is dit echt een ongezien gedrag: gewoonlijk wachten gadgeteigenaars met inruilen tot er een nieuw product is aangekondigd”, vertelt Anthony Scarsella, hoofd gadgets bij Gazelle, aan CNet.

[related_article id=”158256″]

Abnormaal voor telefoons
De stijging is nog opvallender omdat het om een iPhone gaat. Dat terwijl telefoons gewoonlijk pas worden verkocht wanneer gebruikers de opvolger in handen hebben. Scarsella: “Zeker bij mobiele telefoons, omdat je moeilijk je telefoon kan binnenbrengen en daarna zonder rondlopen.” Bij tablets of camera’s ligt dat anders.

Wat het aandeel van ingeruilde Appleproducten is wil het bedrijf niet kwijt, behalve dat het merk momenteel en meestal het populairst is. Wel zijn er ongeveer evenveel aanvragen voor een iPhone 3G als een iPhone 3GS of een iPhone 4.

36 tot 290 dollar
De allereerste iPhone, intussen al vier jaar oud, zit daar dus niet bij. Al kan dat te verklaren zijn doordat die toestellen te oud zijn, of omdat de winkel er maar 36 dollar voor geeft. Een goed werkende iPhone 4 32 GB (op het AT&T-netwerk) wordt doorgaans voor 217 dollar overgenomen, met uitzonderingen tot 290 dollar.

Momenteel wisselt Gazelle zo’n 2.500 iPhones per week in. De prijs hangt af van de toestand van het toestel. Vorig jaar kreeg het ongeveer honderd toestellen per dag binnen in de periode vlak voor er een nieuwe iPhone werd voorgesteld. Na de lancering steeg dat tot tweeduizend per dag.

Nu alleen nog hopen voor de snelle beslissers dat Apple daadwerkelijk op 5 oktober nieuwe iPhones voorstelt, die dan ook meteen te koop zijn. Alles wijst daarop, maar je weet maar nooit dat de nieuwe baas Tim Cook besluit om het roer om te gooien en voortaan pakweg elektrische voetbaden en multifunctionele strijkijzers uitbrengt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business