Nieuws

Hoe je je Timeline op Facebook activeert

Wie niet kan wachten op de nieuwe Timeline-profielpagina van Facebook kan ze nu al via een omweg activeren.

De nieuwe Timeline-functie die Facebook gisteren op de F8-conferentie aankondigde wordt in de komende dagen en weken uitgerold. Je kan wel versneld in aanmerking komen door je op te geven op de Timeline-pagina op Facebook maar dan nog weet je niet wanneer je aan de beurt bent.

Voor wie écht niet kan wachten is er goed nieuws: onderstaande handleiding beschrijft hoe je je Timeline nu al kan activeren. Voorwaarde is wel dat je ooit je telefoonnummer hebt opgegeven bij Facebook.

Ontwikkelaarsaccount aanmaken
De eerste stap is een ontwikkelaarsaccount bij Facebook aanmaken. Daarvoor surf je naar deze website en geef je je wachtwoord opnieuw in. Vervolgens kies je rechtsboven voor de knop Create New App.

Typ iets in de velden App Display Name en App Namespace – wat maakt niet uit – en vink het hokje aan om akkoord te gaan met de privacyrichtlijnen. Kies voor doorgaan en vul de captcha in.

Nu kom je in het instellingenvenster van je applicatie terecht. In de linkerkolom vind je het menu Open Graph. Klik hier op. Nu moet je een actie opgeven voor je app. Wat maakt niet uit aangezien niemand de app ooit te zien krijgt. Wij kozen voor People can activate a timeline. Druk nu op aan de slag.

In het volgende scherm moet je gewoon naar beneden scrollen en op save changes and next klikken. Die handeling moet je nog enkele keren herhalen. Nu kom je terug in het dashboard van het Open Graph-menu terecht en ben je klaar.

Zichtbaar voor andere ontwikkelaaraccounts
Ga terug naar je Facebookprofiel en na eventjes wachten verschijnt er bovenaan een uitnodiging om de Timeline te activeren. Ga je daar op in dan kom je op je nieuwe Timelineprofiel terecht. Als je er tevreden mee bent kan je je Timeline openbaar maken voor andere gebruikers met een ontwikkelaarsaccount door op publish now te klikken. Op vrijdag 30 september maakt Facebook je tijdslijn sowieso openbaar.

Eén opmerking: als je op een andere computer op Facebook inlogt wordt je Timelineprofiel verborgen. Om het terug te krijgen surf je naar www.facebook.com/[jouwgebruikersnaam]?sk=timeline.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business