Nieuws

Belgacom mag The Phone house niet kopen

Het Auditoraat bij de Raad voor de Mededinging vindt een overname van the Phone House door Belgacom ontoelaatbaar. Allicht zal de overname worden tegengehouden.

De beslissing van het auditoraat is nog maar een advies. Dat kwam er na een diepgaand onderzoek dat op 12 augustus is ingesteld. Maar als de Raad voor de Mededinging het advies volgt, mag Belgacom een kruis trekken over de geplande overname van The Phone House.

“Het is zeer waarschijnlijk dat de Belgacom-groep het merkimago van The PhoneHouse als onafhankelijke multi-operatordistributeur zal gebruiken om zo veel mogelijk trafiek naar de winkels te genereren met als doel deze bezoekers maximaal te converteren naar Belgacom-diensten”, zo luidt het verdict. Belgacom wil dus de schijn van onafhankelijkheid van The Phone House aanwenden om klanten te werven.

[related_article id=”158455″]

Heel de deal zou Belgacom 22 miljoen euro kosten voor de voor de 114 winkels die er in België zijn.

BelCompany
Belgacoms ambitie om een algemene winkelketen in handen te krijgen, mag niet verbazen. Telenet had midden 2009 immers al de Belgische afdeling van BelCompany gekocht, een keten die ook producten van de concurrentie verkoopt.

BelCompany verkoopt trouwens nog steeds producten van Telenetconcurrenten, zelfs nu het eigendom is van de Mechelse kabelaar. Zij betaalden bij de overname zes miljoen euro voor een zestigtal vestigingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business