Nieuws

Google is zijn eigen grootste bedreiging

Google-topman Larry Page ziet de groei van zijn bedrijf als de grootste bedreiging voor succes.

Page deed de uitspraak op de door Google georganiseerde Zeitgeist-conferentie in de VS. Op de vraag wat de grootste bedreiging was voor het succes van Google was het antwoord kort en duidelijk: “Google”.

“Een van de interessantste dingen die we hebben gemerkt is dat bedrijven afhangen van de beslissingen die ze zelf nemen en de snelheid daarvan”, zegt Page. “Er zijn eigenlijk geen bedrijven die goede trage beslissingen nemen. Er zijn alleen bedrijven die goede snelle beslissingen nemen. Dus ik denk dat het iets natuurlijks is dat wanneer bedrijven groter worden ze ook trager beslissingen nemen, en dat is vrij tragisch.”

[related_article id=”158901″]

Overname Motorola
Verder in het gesprek ging het onder meer over de overname van Motorola Mobility voor 12,5 miljard dollar. Een nog door de Amerikaanse overheid goed te keuren overname waarmee Google zijn werknemersaantal verdubbelt. Maar Page benadrukt dat de marktwaarde hierdoor niet verdubbelt. “Het is relatief klein in dat opzicht”, klinkt het.

Page heeft in zekere zin gelijk dat bedrijven logger worden naarmate ze zeer groot worden. Anderzijds is zo’n uitspraak ook deels strategisch. Het zou immers geen goed teken zijn naar gebruikers en investeerders toe mocht de site bijvoorbeeld Facebook opnoemen als grootste bedreiging voor de toekomst.

Bekijk hier de volledige uiteenzetting van algemeen directeur Larry Page en een vraag-en-antwoordsessie met voorzitter en ex-directeur Eric Schmidt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business