Nieuws

Wat suggereert Apples iPhone-uitnodiging?

Nu Apple officieel ‘een iPhone-event’ plant, draait de geruchtenmolen op volle toeren. De uitnodiging ervoor doet een paar dingen vermoeden.

Voor wie er nog over twijfelt, de tekst onder de uitnodiging van Apple is letterlijk "Let’s talk iPhone". Wat zoveel wil zeggen dat er een nieuw toestel aankomt. De uitnodiging toont ook een telefoonpictogram met een ‘1’. Dat doet dan weer vermoeden dat Apple slechts één toestel zal voorstellen.

Goedkoper model
Recent werd er gespeculeerd op een tweede goedkoper model, een iPhone 4s zeg maar. Maar die suggestie werd ook al bij eerdere lanceringen gedaan. Zelfs vlak na de lancering van de eerste iPhone in 2007 verwachtte een analist van JP Morgan een zogenaamde Nano-telefoon.

[related_article id=”158256″]

Wat suggereert Apple's iPhone-uitnodiging?

Het idee kun je nooit uitsluiten, maar Apple staat bekend om zijn design, niet om zijn goedkope versies. Daarnaast verkoopt het meestal zijn voorlaatste model (momenteel de iPhone 3GS) voor een verlaagde prijs, wat voorkomt dat het bedrijf met een overschot aan ‘oude’ toestellen blijft zitten telkens als er een nieuw toestel wordt aangekondigd.

Waar blijft de iPod?
In de heisa rond de iPhone 5 lijkt er één ding te ontbreken: een nieuwe iPod. Apple stelt elk jaar in september een (al dan niet volledige) vernieuwde iPod-lijn voor, en de laatste dateert van begin september 2010. Toen werd onder meer de Nano verkleind en voorzien van een aanraakscherm. Al schrapte Apple ook enkele functies, zoals de videocamera.

Sinds de eerste iPhone werd voorgesteld is de iPod niet langer het paradepaardje van Apple. De muziekspeler is nog wel populair, want in zijn meest recente kwartaal verkocht het bedrijf 7,54 miljoen iPods. Maar in dezelfde periode lag het aantal verkochte iPhones met 20,34 miljoen stuks veel hoger.

Wie het productritme van Apple kent, verwacht momenteel een nieuwe iPod, maar afgaande op de uitnodiging zal dat niet op 4 oktober gebeuren.

Spraakherkenning
De zin "Let’s talk iPhone" staat wel open voor dubbelzinnigheden. Die zin suggereert dat de iPhone geavanceerde stemcontrole krijgt. Sinds de iPhone 3GS is er al stemherkenningssoftware ingebouwd, net zoals in sommige iPods. Maar daarmee kun je alleen bellen of muzieknummers afspelen. Bij concurrent Android is de spraakbesturing een stuk uitgebreider.

Daar komt nog bij dat Apple een samenwerking met spraakherkenningsspecialist Nuance zou hebben. Ook nam het bedrijf in april 2010 de virtuele assistent Siri over, die ook spraakbesturing gebruikt. De combinatie van die twee kan wijzen op een functie waarbij je met spraakbesturing een taxi kan reserveren. Of deze kan zelfs als vervanger van je toetsenbord dienen.

De nieuwe iPhone en alles wat daarbij komt kijken wordt op 4 oktober voorgesteld in de kantoren van Apple. Ook ZDNet zal die avond de persconferentie volgen, en nadien kun je een uitgebreid verslag op onze site lezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business