Nieuws

Amazon lanceert tablet Kindle Fire

De iPad heeft er een concurrent en prijskraker bij. Amazon heeft in de VS zijn langverwachte tablet voorgesteld, de Kindle Fire. Deze opvolger van de oorspronkelijke e-reader krijgt een aanraakscherm.

Amazon stelt twee toestellen en een prijsverlaging voor. De Kindle Fire is de tabletcomputer die het bedrijf uitbrengt en de Kindle Touch is een e-reader met aanraakscherm. De prijs van de originele Kindle zakt naar 79 dollar.

Topman Jeff Bezos stelde de toestellen zelf voor op een persconferentie in New York. Die begon met de Kindle Touch. Een toestel dat 99 dollar zal kosten voor de versie met wifi. Voor wifi en 3G betaal je 149 dollar. Onder meer Reuters volgende het event live en Bloomberg deelde al snel nadien de specificaties van het toestel mee.

[related_article id=”152275″]

Kindle Touch
De Kindle Touch heeft geen knoppen om te besturen. Het scherm wordt wel opgedeeld in drie delen. Links tikken stuurt je een pagina terug, rechts tikken draait de pagina verder en in het midden tikken roept het menu op. Het toestel is ook lichter en kleiner dan zijn voorgangers.

Kindle Fire
Maar de focus ligt in de presentatie op de Kindle Fire. Amazon heeft bijna eigenhandig de digitale boekenmarkt veranderd met zijn e-reader. De verwachtingen waren daarom hoog gespannen voor een tablet die zware concurrentie voor de iPad kan worden.

De Kindle Fire draait op Android 2.3 (Gingerbread), heeft een scherm van 7 inch, een kleine twee inch minder dan de iPad. Binnenin zit een dualcoreprocessor, al is niet meteen duidelijk welke processor dat precies is. Het toestel weegt 14,6 ounces, iets meer dan 400 gram.

Wat opvalt is dat er geen camera of microfoon aanwezig is. Wel beschikt het toestel over 8 gigabyte opslag en wordt er veel gebruikgemaakt van cloudopslag. Logisch aangezien Amazon een van de grootste cloudleveranciers ter wereld is.

Prijs
Het toestel krijgt toegang tot tv-reeksen, films, muziekdiensten en heeft een Amazon Cloud Player. Maar wat het meest opvalt is de prijs. Amazon lanceert zijn tablet voor 199 dollar. Het toestel is vanaf 15 november beschikbaar, maar is nu in voorverkoop te bestellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business