Nieuws

Gibson-gitaar ondersteunt apps

Gitaristen, juicht! Gibson brengt de Firebird X uit: een vernieuwd versie van de bekende Firebird. De gitaar stemt zichzelf, heeft een ingebouwde voorversterker en ondersteunt zelfs apps.

De Firebird X wordt in beperkte oplage uitgebracht op 30 september. De specificatielijst doet meer een computer vermoeden dan een gitaar. Er staan zelfs systeemvereisten bij voor Windows 7 en Mac OS X.

Stemt zichzelf
De gitaar behoudt het uiterlijk van de klassieke Firebird, maar de binnenkant zit tjokvol technologie. Om te beginnen stemt de gitaar zichzelf, dankzij de laatste versie van Gibsons RoboHead-tuner. Een ingebouwde multiprocessor neemt het creëren van geluid en effecten voor zijn rekening, en de Firebird X bevat zelfs zijn eigen voorversterker en kan via bluetooth verbinding maken met effectpedalen.

Gibson zegt echter wel dat al deze digitale snufjes geen effect zullen hebben op de tube mojo. Mensen met een buizenversterker weten precies waar we het over hebben. De klank van een lampenversterker is namelijk erg moeilijk, zoniet onmogelijk te evenaren.

Alles aanpassen met bijgeleverde software
Bij de Firebird X krijg je ook software waarmee je patronen kunt maken en ook het geluid van de gitaar kunt aanpassen. Je kan zelfs apps van anderen op je gitaar installeren, en uiteindelijk zal Gibson zijn eigen versie van de App Store lanceren.

Maar aan alles hangt een prijs. De gitaar is beschikbaar in het rood of het blauw en kost een adembenemende 5.570 dollar of 4.080 euro. Er worden echter maar 1.800 exemplaren van de Firebird X gemaakt. Dus technologieminnende muzikanten of verzamelaars moeten zich morgen haasten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business